Life. Travel. Enjoy.
 1. Miért jó feliratkozni hírlevelünkre !? Ön 48 órával előbb értesül híreinkről, mint honlapunk olvasói ! Megéri... Why so good be informed !? We send you our latest news 48 hours in advance! It worths...

Vízum ügyintézés

Hiába rendelkezik világútlevéllel, sajnos számos helyre nem indulhatunk el vízum nélkül. Az utazási előkészületek egyik legkellemetlenebb mellékhatásától, a vízumok beszerzése által okozott fej- és nem ritkán lábfájástól próbáljuk megkímélni Önöket!

Néhány kiemelt ország vízum és beutazási szabálya:

Fülöp-szigetek

Legfeljebb 21 napra vízummentesen utazhatnak a magyar állampolgárok a Fülöp szigetekre, megfelelő anyagi fedezet felmutatása mellett. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 21 napnál hosszabb ideig történő tartózkodás esetén vízum szükséges. További információért keresse irodánkat!

Hong Kong

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Hong Kongba, amennyiben ott tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot (az első belépéstől számított hat hónap alatt). Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

India

Magyar állampolgároknak vízum szükséges Indiába való utazáshoz, mely alapesetben fél évig érvényes. Szükséges dokumentumok:

 • útlevél
 • 2 db igazolványkép
 • kitöltött vízumkérő lap – 2 példányban
 • retúr repülőjegy másolata
 • megfelelő anyagi fedezet igazolása – a legutóbbi bankszámlakivonat másolata

Indonézia

Magyar állampolgárok számára szükséges vízum, mely érkezéskor (nemzetközi repülőtér) intézendő. Érvényessége 30 nap. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ára: 25 USD/fő.
Balin kilépési illeték is fizetendő: kb. 24 USD/fő.

Izrael

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be az országba, turizmus céljából és maximum 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Igazolás szükséges a tartózkodás teljes időtartamára vonatkozó szállásfoglalásról, illetve a visszaútról szóló repülőjegyről, valamint 100 USD-vel kell rendelkezni.

Japán

Maximum 3 hónapig tartózkodhat magyar állampolgár Japánban vízum nélkül. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie, valamint megfelelő anyagi fedezetet, az ország elhagyását igazoló jegyet, az ott tartózkodás alatt felmerülő összes költség megtérítését bizonyítani képes hivatalos igazolást, bankkártyát vagy okiratot kell felmutatni.

Jordánia

Magyar állampolgároknak szükséges vízum a beutazáshoz. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A turista vízum max. 3 hónapig érvényes, max. 1 hónap tartózkodásra és egyszeri belépésre jogosít. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • 1 db kitöltött vízumkérő lap
 • 1 db igazolványkép

Kambodzsa

Magyar állampolgároknak szükséges vízum a belépéshez, melyet előzetesen valamelyik kambodzsai külképviseleten vagy helyszínen (Phnom Penh-i és a Siem Reap-i nemzetközi reptereken), érkezéskor lehet beszerezni. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum díja kb. 20 USD/fő. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • 1 db kitöltött vízumkérőlap
 • 2 db igazolványkép (3,5cm x 4,5cm, fényképész által készített)

Kína

Magyar állampolgároknak szükséges vízum a beutazáshoz. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • 1 db színes igazolványkép
 • kitöltött vízumkérő lap

Laosz

Magyar állampolgárok előzetesen beszerzett vízummal vagy a Vientiane-i és a Luang Prabang-i nemzetközi repülőtéren, érkezéskor kiállított vízummal léphetnek be. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Vízum díja kb. 30 USD/fő. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • kitöltött vízumkérő
 • 2 db igazolványkép (3,5cm x 4,5cm, fényképész által készített)

Makaó

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be az országba.  Ott az első belépéstől számított hat hónap alatt max. 90 napig tartózkodhatnak, és kiutazhatnak. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Malajzia

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be az országba, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Maldív-szigetek

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum (max. 30 napos tartózkodás lehetséges). Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépési illeték fizetendő 2012. januártól, mely 25 USD/fő – hazafelé a check-in-nél kell fizetni.

Mianmar (Burma)

Magyar állampolgárok előzetesen beszerzett vízummal vagy a nemzetközi repülőtéren, érkezéskor kiállított vízummal léphetnek be. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Vízum díja kb. 20 USD/fő. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • kitöltött vízumkérő
 • 2 db igazolványkép (3,5cm x 4,5cm, fényképész által készített)

Sri Lanka

2012. január 1-től Sri Lankára történő utazáshoz vízum szükséges a magyar állampolgárok részére. Az érkezéstől számítva 30 napig érvényes a vízum. Feltételek: az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie; oda-vissza szóló repülőjegy; megfelelő anyagi fedezet felmutatása.

Szingapúr

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az országba, amennyiben ott tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Thaiföld

2011. augusztus 11-től magyar állampolgár max. 30 napig turistautazás céljából vízummentesen tartózkodhat Thaiföldön. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.  Minden más (tovább tartózkodás, üzleti cél stb.) esetben vízum szükséges a belépéshez.

Vietnám

Magyar állampolgároknak szükséges vízum az országba való belépéshez, mely 30 napig érvényes. Vietnámba történő belépéskor „összevont” statisztikai és váműrlapot kell kitölteni, aminek másodpéldányát a kiutazásig meg kell őrizni és azt kilépéskor le kell adni. Elvesztése esetén pénzbüntetést kell fizetni, továbbá új űrlapot kell ismét kitölteni. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Szükséges dokumentumok:

 • érvényes útlevél
 • 2 db kitöltött vízumkérőlap
 • 2 db igazolványkép (3,5cm x 4,5cm, fényképész által készített)
 • retúr repülőjegy foglalás másolata

Argentína

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Bahamák

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Barbados

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az országba, 28 napnál rövidebb időre, megfelelő anyagi fedezet, valamint érvényes visszaútra szóló repülőjegy felmutatásával.  Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Bolívia

Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges a beutazáshoz, max. 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetére. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Brazília

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Chile

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Costa Rica

Magyar állampolgárok vízummentesen, max. 90 napra utazhat a Costa Rica-i Köztársaságba megfelelő anyagi fedezet igazolása mellett. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Curacao

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Dominikai Köztársaság

Magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges a beutazáshoz, mely érkezéskor a repülőtéren beszerezhető. Ára kb. 10 USD. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egyesült Államok / USA

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba. Biometrikus (bordó) útlevéllel, valamint internetes regisztrációval (ESTA), 90 napig tartózkodhatnak az országban. Ára kb. 14 USD/fő.

Kanada

Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra a beutazáshoz, legfeljebb 6 hónapot tartózkodhatnak vízummentesen az országban. Érvényes útlevéllel, valamint utasbiztosítással kell rendelkezniük.

Kolumbia

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be az országba, ahol max. 30 napot tartózkodhatnak. Belépéskor igazolni kell a megfelelő anyagi fedezet meglétét, valamint az útlevélnek a belépéstől számítva 3 hónapig érvényesnek kell lennie, továbbá fel kell mutatni az érvényes oda-vissza szóló menetjegyet.

Kuba

Magyar állampolgároknak turista kártya szükséges a beutazáshoz, mellyel 30 napig lehet az országban tartózkodni. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A turista kártyát belépéskor lepecsételik, majd az egyik felét letépik, a másik felét az utazás végéig meg kell tartani, hazautazáskor, a határon történő kilépéskor ezt elveszik minden utastól. A határátlépéskor kérhetik a megfelelő anyagi fedezet bizonyítását. Baleset-, betegségbiztosítás kötése kötelező! Kilépési illeték: kb. 25 CUC/fő.

Mexikó

Magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges a beutazáshoz, melyet érkezéskor kell egyénileg kitölteni a repülőtéren, hazautazáskor pedig le kell adni. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépési és kilépési illeték kb. 50 EUR/fő.

Peru

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek az érkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Venezuela

Magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra a beutazáshoz. Az útlevélnek a visszaúttól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépési illetéket kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren, melynek összege kb. 67 USD/fő.

Ausztrália

Magyar állampolgároknak az országba történő beutazáshoz vízum szükséges. A  vízumkérelmek befogadása elektronikus formában történik az internetes eVisa szolgáltatás segítségével. Vízumügyintézési díj: 5.000,- HUF

Új-Zéland

Magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra a beutazáshoz, amennyiben ott tartózkodása nem haladja meg a 3 hónapot.

Dubai

Az Egyesült Arab Emírségek Külügyminisztériuma bejelentette, hogy előzetes vízumigénylés nélkül, normál útlevéllel rendelkező, 13 európai uniós tagország állampolgárai is beléphetnek az Emirátusok területére. Az Emírségek kormányának döntése alapján a vízumszabályok enyhítése március 22-i hatállyal lép életbe.

Örömünkre szolgál a bejelentés, miszerint a 13 uniós ország között szerepel Magyarország is, így utasaink a jövőben könnyebben és kényelmesebben juthatnak el velünk Dubaiba, ezáltal mentesülnek a sokszor bonyolultnak ítélt vízumigénylési folyamat alól.

Dél-Afrika

Magyar állampolgárok 30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén vízummentesen utazhatnak be a Dél-afrikai Köztársaságba. Az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egyiptom

Vízum szükséges magyar állampolgároknak a beutazáshoz, mely az Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen Budapesten, vagy érkezéskor a repülőtéren is beszerezhető (utóbbi esetben az ára kb. 15 USD/fő). Az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kenya

Magyar állampolgárok vízum, megfelelő anyagi fedezet, érvényes retúr menetjegy felmutatásával utazhatnak be az országba. Az útlevélnek min.  6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 2 db igazolványképet szükséges mellékelni. Vízumot bármely kenyai külképviseleten fel lehet venni, ugyanakkor a 3 hónapig érvényes belépővízumot, valamint a tranzitvízumot az országba történő belépéskor is kiadják. Kenya Magyarországon akkreditált nagykövetsége Bécsben található.

Marokkó

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum a beutazáshoz, de beutazáskor az útlevélnek még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgárok 3 hónapos tartózkodásra jogosító pecsétet kapnak minden határátkelőnél.

Mauritius

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum, ennek feltételei: beutazáskor az útlevélnek még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie, visszaútra érvényes repülőjegy, visszaigazolt szállásfoglalás, megfelelő anyagi fedezet igazolása (kb. 100 USD/nap).

Seychelles-szigetek

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum a beutazáshoz. Az útlevélnek min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Tanzánia

Magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Érvényes útlevél szükséges, amely a beutazástól számított 6 hónapig érvényes. Az országba történő belépéskor 50 USD, kilépéskor 38 USD/fő illeték fizetendő.

Tunézia

A magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában 30 napig vízummentesen utazhatnak Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot szükséges kitölteni. Az országba való belépéshez az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A tájékoztatás nem teljes körű. Az aktuális árakról és információkról kérdezzen Minket !